Top receptje?
We kennen het allemaal wel dat ene recept dat al jaren zorgt voor applaus aan tafel of waardering bij de borrel. Smiley-d heeft trek en vraagt: Wat is jouw succesrecept ?
Een beste antwoord is hierin moeilijk te kiezen . Maar 7 duimpjes omhoog en zoveel enthousiasme van mede GV-ers om het recept te mogen hebben. Daarom is mijn beste antwoord die van I am back
* 300 gram kipfilet / kalkoen is ook lekker
* 1 laurierblaadje
* 1 stukje foelie
* 1 kippenbouillonblokje
* 150 gran champignons
* 1 dl droge witte wijn
* 50 gram achterham
* 35 gram boter
* 35 gram bloem
* 3 eetlepels slagroom
* 2 eetlepels fijngehakte peterselie
* zout
* peper
* 4 pasteibakjes Bereiden pel de ui en snijd hem in grote stukken. breng de ui,kipfilet,laurierblaadje,foelie,bouillonblokje en 4 dl water aan de kook. Op een laag vuur 20 minuten trekken.(doe ik meestal de avond van tevoren om de bouillon voldoende tijd te geven koud te worden.) snijd de champignongs in plakjes en kook ze 3 minuten in de witte wijn. afgieten(eventueel boven een maatbeker als je het vocht wil gebruiken in de ragout.) Snijd de ham in kleine blokjes. Snijd vervolgens de kip in stukjes. Zeef de bouillon boven een maatbeker en meet 4 dl af. Maak een rou van de boter en de bloem. voeg nu de helft van de bouillon toe en roer tot een gladde saus ontstaat. roer de rest van de bouillon er door. voeg nu de kipfilet,ham en champignons en slagroom toe. roer de helft van de peterselie erdoor. op smaak brengen met zout en peper. pasteibakjes volgens verpakking opwarmen. bij het serveren met de overgebleven peterselie garneren. eet smakelijk Materialen * 1 pan, 1 mes, 1 snijplank, geduld
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.