Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat kan ik doen met gecondenseerde melk?

Ik heb op vakantie een blik gekocht, het leek me erg lekker maar ik heb geen idee wat ik ermee kan doen!

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

een blikje 2 uur in kokend water laten liggen.laag vuur. en je krijgt een heerlijke caramel.wel het water bijvullen.het blikje moet onder staan.kan niet onploffen.2 3 uur laten staan.ik open een blikje met een schroevendraaier.:)

Toegevoegd na 1 minuut:
met 2.3 uur laten staan =afkoelen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wat kun je dan met die caramel doen? Is het zacht? Voor op brood??? Kan het niet geopend met een blikopener dan?

Andere antwoorden (4)

Onder deze link een recept voor een limoentaart met gecondenseerde melk:
http://www.nrcnext.nl/koken/2010/02/26/limoentaart/#more-3250

Toegevoegd na 1 minuut:
En op mijnreceptenboek.nl nog meer recepten met gecondenseerde melk:

http://www.mijnreceptenboek.nl
/zoeken.php?q=gecondenseerde+melk&in=recepten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Hier staan ook wat lekkere recepten: http://www.goeievraag.nl/vraag/lekkers-gecondenseerde-melk-liefst-dulce.29152
(Lees meer...)
14 jaar geleden
Mijn zwager doet het door zijn koffie!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Madelon's citroentaart met gecondenseerde melk

Ingrediënten: (8 personen)
Voor de bodem:
27 maria biskwie
130 gr. boter
Voor de vulling:
1 blik (gezoete) gecondenseerde melk
1/4 liter slagroom
4 citroenen
pakje klopvast

Bereiding:
de bodem: De biskwies fijnprakken met de gesmolten boter en aandrukken in een springvorm. de vulling: In de mixer (of met staafmixer) op een lage stand slagroom kloppen met klopvast, totdat het lobbig is. De gecondenseerde melk er doorheen mengen en pas als deze geheel is toegevoegd het sap van de citroenen beetje bij beetje toevoegen. De vulling blijft een beetje slap, maar deze stijft op in de koelkast (net als bij kwarktaart). Versier de taart met bijv. vruchtjes en poedersuiker. Chocolaatjes zijn niet aan te raden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image