Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

blancheren zorgt er voor, dat de bederf bevorderende kiemen in de groente gedood worden. omdat de duur van deze handeling beperkt is, wordt dit effect wel bereikt, maar worden de groenten niet gaar.
ze zijn daardoor wel beschermd tegen snel bederf maar blijven tegelijk langer knapperig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Door groente en/of fruit te blancheren maak je de buitenste cellen van de groente zacht, of gaar.
Het binnenste blijft rauw, en dus in de meeste gevallen hard. Daardoor kun je de groente en/of fruit langer bewaren of invriezen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Kimath
14 jaar geleden
Bedankt voor deze uitleg, dit vroeg ik me ook af. Plusje!
Blijft de smaak hierdoor ook beter behouden als je het ingevroren hebt?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je kan niet alle groente blancheren en invriezen. Van boontjes, rode kool en bietjes weet ik dat het prima kan.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image