Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe wordt zwarte knoflook gekweekt?

Het wordt gefermenteerd. Maar ik weet niet wat dat inhoud? En is het lekker?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Bij een fermentatieproces wordt voedsel omgezet door micro-organismen (bacteriën of gisten/schimmels).

Fermentatie is het proces waarbij micro-organismen bewust worden gebruikt voor de vorming van bepaalde stoffen. Fermentatie vindt plaats bij wijnbereiding, kaasfabricage, koffie en zwarte theeproductie, bereiding van zuurkool, brood, knoflook enz.

Fermentatie is dus de transformatie van een organische stof (graan, fruit, groente, melk, vis, vlees, peulvruchten en dergelijke) onder invloed van bacteriën of schimmels. De meest voorkomende vormen van fermentatie die gebruikt worden zijn de alcohol- en melkzuurfermentatie.

Knoflook wat gefermenteerd is, wordt zwart van kleur en krijgt een mild-zoete smaak.

Toegevoegd na 1 minuut:
Producten die gefermenteerd zijn, zijn langer houdtbaar maar verliezen hun voedingswaarde niet.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

fermenteren is bewerken met kruiden en rook
lekker is persoonlijk
anneliez
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing