Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Breekt gelei die gemaakt is met klassieke geleisuiker wanneer het weer wordt opgewarmd?

Wanneer je het bijvoorbeeld in de oven doet en dat het dan weer vloeibaar wordt, en ook blijft?

N.a.v. mijn vorige vraag over cheesecake kreeg ik nl nog een ander idee om mijn eigen vruchtengelei te gebruiken, en dat vloeibaar over de bodem te gieten, daarop het cheesemengsel en dan verder afbakken.

Zou dit mogelijk zijn, of ben ik dan te ambitieus? Ik heb wel eens ergens gelezen dat gelei dan weer kan breken, dus vloeibaar worden en niet meer opstijfd.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Ik denk niet dat dit lukt. Je bodem wordt dan te nat en die droogt niet meer op door de gelei die erin trekt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Nee, de eiwitstructuur is veranderd en kan niet meer 'terug'.
Wel een leuk idee!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image