Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

In Duitsland wordt de zuurkool aangebraden in Ganzenreuzel en dit geeft die aparte smaak eraan. Dus als je hieraan kunt komen heb je hem precies zo. De Duitsers houden ervan hun kool in reuzel aan te smoren en daar is het ook nog overal te koop. Hier moet je het vaak bij de echte slager bestellen of via internet laten komen bij specialiteiten shops.
Je maakt het zo;

Smelt de reuzel in een pan en laat hierin, als het heet genoeg is, een gesnipperde ui aansmoren en doe hier dan de zuurkool bij. Even flink laten doorstoven. Met ½ theel komijnpoeder of zaadjes, wat suiker, zout, peper,jeneverbessen en een laurierblad kruiden. Witte wijn erbij gieten (ca. !/8 ltr)en op laag vuur zetten. Duitsers leggen er nu vaak een Eisbein (varkensknie)op en laten die mee garen. Aan jou de keus, in elk geval deksel erop en laten smoren tot je het genoeg vindt. Met zo`n Eisbein erop wordt het al 30 min. gegaard, het eisbein wordt dan omgedraaid en dan wordt er nog eens zeker 3 kwartier verder gegaard. Als het klaar is kun je evtl. nog wat binden met wat aardappelzetmeel (aanroeren in wat witte wijn) of er wordt een gerapt aardappeltje in mee geroerd en even iets gaar gemaakt, dit bindt ook iets. Meestal is de zuurkool echter droog en al het vocht verdampt. Ze eten hier dan puree of pellkartoffeln bij, of gewone gekookte aardappelen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing