Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

In de Chinese keuken zit soms een bepaalde groente, ik vraag me af welke? Zie verdere uitleg.?

Het lijkt iets op een komkommer of een augurk, vaak in de lengte gesneden, met korst. Dus licht groen, langwerpig, als een soort driehoek, trapezium gesneden.

Wat is dit voor groente, een van mijn favorieten in uit de Chinese keuken.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
2.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ze kunnen daar een Chinese komkommer voor gebruiken, maar de meesten gebruiken gewone Nederlandse komkommers die ze roerbakken.

Ik heb jarenlang (studententijd) groenten bezorgd voor Chinese restaurants.

Toegevoegd na 6 minuten:
Met Chinese kokmommer bedoelde ik de Sopropro, die in Azie wel voorkomt. Deze is echter bitter. We leverden die ook wel, maar in de meeste roerbakgerechten wordt de zoetere gewone komkommer gebruikt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo

Toegevoegd na 8 minuten:
Komkommer: bovenste afbeelding
Sopropro: onderste afbeelding
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als het bitter van smaak is, dan heet het inderdaad: Sopropro, oftewel: Bittermeloen. Dit wordt vaak geroerbakt met maizena, met verder paprika, tauge, uien, gember.. Hoop dat dit de groente (soort komkommer/augurk) is die je bedoeld.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja, het is inderdaad suppropo. Het heet in china iets als bitterkruid.(meloen heb ik nog nooit gehoord) Een beetje bitter maar wel erg lekker.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wat je meestal krijgt is gewone komkommer. Het verschil met courgette zie je zo en met sopropo proef je zo.

Andere antwoorden (3)

Dat kan gewoon komkommer zijn, dat is een veel gebruikt ingredient in de chinese keuken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het kan courgette zijn
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat is gewone komkommer, die wat anders dan we gewend zijn is gesneden.
Ik heb in de weekenden een paar jaar lang bij een Chinees restaurant gewerkt in de bediening. Kon toen af en toe ook een blik werpen in de keuken ( hoewel de koks liever geen pottenkijkers hadden). Zag de komkommers veranderen in de figuren die jij omschrijft.
(Lees meer...)
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Inderdaad.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
+!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding