Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

In de Chinese keuken zit soms een bepaalde groente, ik vraag me af welke? Zie verdere uitleg.?

Het lijkt iets op een komkommer of een augurk, vaak in de lengte gesneden, met korst. Dus licht groen, langwerpig, als een soort driehoek, trapezium gesneden.

Wat is dit voor groente, een van mijn favorieten in uit de Chinese keuken.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ze kunnen daar een Chinese komkommer voor gebruiken, maar de meesten gebruiken gewone Nederlandse komkommers die ze roerbakken.

Ik heb jarenlang (studententijd) groenten bezorgd voor Chinese restaurants.

Toegevoegd na 6 minuten:
Met Chinese kokmommer bedoelde ik de Sopropro, die in Azie wel voorkomt. Deze is echter bitter. We leverden die ook wel, maar in de meeste roerbakgerechten wordt de zoetere gewone komkommer gebruikt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo

Toegevoegd na 8 minuten:
Komkommer: bovenste afbeelding
Sopropro: onderste afbeelding
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Dat kan gewoon komkommer zijn, dat is een veel gebruikt ingredient in de chinese keuken.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het kan courgette zijn
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat is gewone komkommer, die wat anders dan we gewend zijn is gesneden.
Ik heb in de weekenden een paar jaar lang bij een Chinees restaurant gewerkt in de bediening. Kon toen af en toe ook een blik werpen in de keuken ( hoewel de koks liever geen pottenkijkers hadden). Zag de komkommers veranderen in de figuren die jij omschrijft.
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing