Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet een saus zonder bloem?

Ik probeer recepten te vinden voor een lichte saus zonder bloem.... zonder eerst een roux te maken... maar hoe heet dat nou precies?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Je hebt gewoon alleen gebonden saus en ongebonden saus.

Verder heb je dipsauzen, tafelsauzen,,slasauzen( dressings),
roomsauzen, braadsauzen( jus) mayonaisesauzen.
In de horeca spreken ze van convenience sauzen. Meestal koude sauzen die al kant en klaar zijn met olie en azijn als basis zoals;fritessaus, ravigottesaus, remouladesaus, knoflooksaus, schaschliksaus,currysaus,cocktailsaus, satésaus,chilisaus, zigeunersaus,mayonaise,ketchup,etc.
Sommige hiervan kunnen ook als warme saus gemaakt worden zoals de satésaus, currysaus, zigeunersaus,roomsaus etc.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Kaassaus
Satesaus
Shaslicksaus
Whiskysaus
tomatensaus
paprikasaus
avocadosaus
yoghurtsaus
sojasaus
ketjapsaus
uiensaus
en nog talloze sauzen verder.
Ik geloof niet dat daar een speciale term voor bestaat.
In lang niet alle sauzen zit bloem. (Ik heb dagelijks sauzen maar gebruik vrijwel nooit bloem!)
Bloem bindt, maar dat is m.i. helemaal niet nodig voor een smakelijk sausje.
Goeie (verse) ingredienten in de blender of staafmixer geven
vaak eenzelfde effect!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er zijn vele soorten die voldoen. Bedoel je de 'fonds'?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Waarom zonder bloem is dit voor een gluten vrije saus ?

verder denk ik dat je Glace bedoelt, dit is het inkoken van vocht bv bouillon om hier saus van te maken. Dit is niet gluten vrij

Toegevoegd na 47 seconden:
in koken tot het indikt Kan ook met room
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing