Hoe voorkom ik salmonella in dit recept?
Hoe voorkom ik de kans op salmonella in dit recept?
Ik zie vaker rauwe eieren in recepten, en ik wil dat eigenlijk niet.
Zijn er manieren om het toch even te verhitten zodat de kans erop minder wordt?
(is echt nodig.. ben vatbaar voor allerlei infecties door medisch onderdrukt immuunsysteem)
Gaarne ervaringstips over hoe om te gaan met rauwe eieren in recepten.
In dit geval bijvoorbeeld Arretjescake. Dat wil ik zooo graag weer eens maken :-))
***
Hoewel de precieze ingrediënten per streek en per recept verschillen, is de basis hetzelfde. De ingrediënten worden gemixt en moeten vervolgens een dag in de koelkast opstijven.
Arretjescake
Wat heb je nodig
350 gr roomboter
400 gr suiker
4 eieren
400 gr biscuitjes
10 eetlepels cacao
Zo maak je het
Laat de boter smelten[niet bruin laten worden]
Mix de eieren met de suiker en mix daarna de cacao er beetje bij beetje erdoor.
Breek de koekjes fijn.
Roer de gesmolten boter door het eimengsel en daarna de verkruimelde koekjes.
Bekleed een cakeblik met folie doe het mengsel in het blik en laat het een dag in de koelkast opstijven.
Snij de cake de volgende dag aan plakjes
***
Dit vind ik dus niet toereikend!!!
Alle tips welkom
Dus het is fijn om te weten dat ik bij koken met een vies ei meer risico loop dan met een schoon ei ;-) en ook dat er gepasteuriseerd ei te koop is!! dat is helemaal de oplossing natuurlijk als ik er aan kan komen :-) nogmaals, ik ben erg blij met uw uitleg :-)
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.