Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan ik in een recept voor witbrood, zomaar de helft van het meel vervangen door volkorenmeel?

Of moet ik dan meer aanpassingen aan het recept doen? (meer boter of zo?)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Beste Krakkemik,
Je kunt zonder problemen de helft van het meel vervangen door volkorenmeel, je zult alleen iets meer vocht moeten toevoegen, omdat volkorenmeel meer vocht opneemt. Geen extra vet of boter toevoegen. Het extra vocht kun je wel vervangen door melk, wat het brood smakelijker maakt.
Ik neem aan dat je het brooddeeg met de hand maakt.
Succes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Geen melk in jouw deeg, daar ga je bamn slissen.
Iets meer water, dat wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja hoor, dat kan prima, je kunt allerlei soorten meel (tarwe, rogge, gerst, spelt, etc.) door elkaar gooien als je daar lol in hebt. Even opletten of het goed mengt en dan eventueel een eetlepel water extra of een eetlepel meel erbij, wat van toepassing is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image