Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel vitaminen gaan er verloren als je (nieuwe) aardappelen eerst kookt, en daarna weer bakt?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

De hoeveelheid kan verschillen, dat hangt o.a. van de soort aardappel en hoelang je die kookt af.

Het beste blijven de vitamines bewaard als je ze in de schil stoomt. De schil zorgt er voor dat er minder vitamines ‘ontsnappen’. (Het is niet zo dat er meer vitamines in de schil zitten). Het stomen voorkomt dat er extra veel vitamines in het water oplossen.


Als je daarna de aardappelen bakt, is het het best deze zo snel mogelijk "dicht te schroeien", op hoog vuur, dan gaan de minste vitamines verloren.
(Lees meer...)
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De hoeveelheid is variabel aangezien de eerste bereidingswijze (koken)al erg bepalend is. Misschien dat deze site je wat meer uitleg kan geven
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image