Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik mijn versgemaakte deegsoorten invriezen?

Ik vroeg me af of deeg goed invriesbaar is... met name brooddeeg, koffiebroodjesdeeg, shortbread deeg, en pizzadeeg en koekjes deeg...

dus, zodra ik het gemaakt heb, en ik heb teveel, kan ik dat dan invriezen? zo ja hoe, en hoelang blijft het goed?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Luchtdicht ingepakt kan je deeg ongeveer 3 maanden ingevroren bewaren, wordt aangegeven op http://www.receptentabel.nl/keukenkennis/tips_en_trucs/?ttID=196
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Er wordt gezegd dat het kan en natuurlijk gebeurt het ook, maar mijn ervaring is dat het er niet beter op wordt.

Door het vriezen worden toch op de een of andere manier moleculen beschadigd of zo. Wanneer je het weer ontdooit is het broodjes niet meer hetzelfde als dat je het vers zou bakken.

Bladerdeeg daarentegen kun je weer wel heel goed invriezen, maar gistdeeg zou ik niet adviseren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image