Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke algemeen verkrijgbaar aardappelsoort kan ik het beste gebruiken voor reibekuchen/rösti?

Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Door de hete olie maakt het niet heel erg uit welke soort je gebruikt, liefst wel een beetje stevig, maar eigenlijk kun je er alle soorten voor gebruiken.

Iedereen die hier aanbeveeld om stevige aardappelen te gebruiken kent blijkbaar niet het verschil tussen frituren en koken. Eerlijk gezegd gebruik ik voor rosti liever een wat zachtere aardappel, omdat deze beter blijft "plakken".

Wat ik wel altijd doe is spoelen met ei-melk mengsel, even een half uurtje in dat mengsel marineren, daardoor voeg je eiwitten en vet toe, wat de structuur ten goede komt. Wel na dat half uur weer uitspoelen met water. Daarna zorgen dat je ze goed droogmaakt, ander zakt de temperatuur te snel en spettert het enorm. De beste ervaring die ik heb is in een koekenpan kwartvol met olijfolie.

Moet je voor meerdere personen maken stop ze dan in de oven vijf minuten voor je ze serveert op een rooster op 250 graden, dan blijven ze knapperig
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Niet een te zacht kokende in ieder geval. Ik denk dat bintjes het beste resultaat zullen geven. Lekker!
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Vastkokende aardappelen.
(Dit zijn aardappelen die bij het koken heel blijven).

Vastkokende aardappelsoorten zijn: Accent, Desire, Eersteling, Nicola en Opperdoeser Ronde.
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
voor een goede kompaktheid en een goede smaak
is er op het ogenblik "nieuw aardappels" te verkrijgen, en zit soms nog rood klei omheen.
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Bintjes krijg je bijna niet meer, dus nicola is een goed alternatief
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing