Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wie heeft er recepten voor Teff meel en weet hoe je injera maakt.?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Op de volgende site staat een recept.

Toegevoegd na 3 minuten:
En nog één.

http://www.nrcnext.nl/koken/2008/05/21/teff-to-go/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
http://hormonaledisbal.forum2go.nl/broodje-van-teffmeel-t232.html
Recept voor teffbrood.

Recept voor injera
http://www.kraotach.nl/recepten/ethiopie/injera2.html

Toegevoegd na 3 minuten:
Injera, dit ongedesemd Ethiopisch brood is echt een grote pannekoek.
In Ethiopië gemaakt door vrouwen in speciale pannen met zware deksels.
http://www.kraotach.nl/recepten/ethiopie/injera.html

Toegevoegd na 4 minuten:
Ethiopisch/Eritrees brood. Houd er rekening mee dat twee dagen van tevoren met de bereiding moet worden begonnen!
http://www.smulweb.nl/1030189/koken/recept/Injera
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Snelle injera.

Ingrediënten:
150 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr maismeel (farina di mais per polenta_
250 ml lauwwarm water
125 ml sodawater

Materialen
koekenpan beslagkom

Bereidening:
INJERA VAN ZELFRIJZEND BAKMEEL (TRADITIONEEL GEGIST BROOD)

150 g zelfrijzend bakmeel

50 g maïsmeel

2½ dl lauwwarm water

circa 1¼ dl sodawater

Meng beide soorten meel. Voeg het lauwwarme water toe, meng het door het meel en laat dit afgedekt 2 - 3 dagen rusten. Het mengsel is klaar als het zuur is. Voeg zoveel sodawater toe dat het beslag even dik wordt als dunne room. Schenk krap 1/6 van het beslag in een kopje. Verhit een grote koekenpan met antikleeflaag, met bijbehorend deksel. Schenk het beslag in de pan: begin vanaf de rand en vorm een spiraal naar het midden toe. Bak het brood onafgedekt tot het bijna gaar is. Dek de pan tijdens de laatste minuut af. Als de injera klaar is ziet hij er uit als een grote, luchtige pannenkoek met heel veel gaatjes (hoe meer hoe liever). Leg de injera in een schone theedoek en bak nog 5 injera’s.

Het is de bedoeling dat u circa ½ dl beslag overhoudt: dit dient als basis voor het volgende beslag. Maak het nieuwe beslag met dezelfde hoeveelheid meel, 2 dl lauwwarm water en ½ dl beslag. Dit kunt u dan de volgende dag al aanlengen met sodawater (of gewoon water) en verder als aangegeven gebruiken.

Voor 6 platte broden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image