Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke appelrassen buiten 'reinette' zijn heel geschikt om te stoven?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Er zijn er nog een paar;

Zoete Ermgaard Uitmuntende stoofappel eind okt hele winter Nederland
Zoete Grauwe Holaart Uitmuntende potappel okt jan - feb Nederland ?
Zoete Grauwe Reinette Eén der beste stoofappels okt dec - mrt Zeer oud
Zoete Princesse Noble Goede stoofapppel
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Eén van de beste stoofappels is de "rode boskoop", de smaak is matig zuur en je kunt hem lang bewaren.
Wil je een echte zoete stoofappel dan is er één die eruit springt en dat is de "Dijkmans", maar ook de "Sweet Caroline" is een zoetige appel. Perfect voor hete bliksem als zoet appeltje, samen met de goudreinette als zure tegenhanger.
Als je ze kunt vinden, want ze zijn er niet zo vaak, dan is de Franse- of dubbele Bellefleur ook een erg goede stoofappel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een hele goede stoofappel is de Dijkmans zoet en de Boskoop.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image