Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke kruiden maken mijn voedsel zouter van smaak?

Ik gebruik zelf nooit zout, en ik ben er prima aan gewend, maar als ik voor vrienden kook zou ik mijn gerechten wel eens wat zouter willen laten smaken. Welke kruiden kan ik daarvoor het beste gebruiken?

Ik heb een paar plantjes in mijn tuin die gerechten zoet maken, maar echt zout is nooit gelukt (maggiplant komt dicht in de buurt).

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
6.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Zou het niet handig zijn voor gasteters gewoon een klein potje zout op tafel te zetten, zodat ze zelf indien nodig het kunnen toevoegen?
Veel zout smakende kruiden zijn er niet te vinden. Zoals je zelf al noemt lavas, en selderijblad. Verder uienvlokken of uienpoeder. De groenten zeekraal, zeeaster en de jonge bladeren van laatstgenoemde: lamsoren hebben een zilte smaak, maar zijn moeilijk verkrijgbaar.
(Lees meer...)
Amadea
14 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

Ha, die Heidi78;

Er zijn zoutvervangers in de handel: halvazout, magnesiumzout, kaliumzout, mineraalzout.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zouter word het natuurlijk niet, maar met selderij en bieslook kom je een heel eind,

Toegevoegd na 3 minuten:
Op deze site staat heel veel informatie:

http://www.vitaal.nl/articles/view/tips_om_zout_te_vervangen/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Inderdaad komt Lavas in de buurt. Net als Peterselie en Selderie, trouwens.
Voor wat betreft de zoutmijders, tenminste!
Een zilte smaak is haast onmogelijk door kruiden of andere ' kweek' te vervangen.
Ik zou kiezen voor wel zout, maar heel weinig. De smaak wordt verder afgemaakt met kruiden!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
je kunt een (half) bouillonblokje toevoegen aan je gerecht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
In de tijd dat ik zoutarm at, gebruikte ik veel knoflook. Maar ja, de effecten.

Het zoutvaatje op tafel is het beste. Maar laat ze eerst proeven voordat ze beginnen te strooien. Veel mensen bederven de heerlijke natuurlijke smaken met veel te veel zout!!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Simpeler als Herbamare van Dr. Vogel kan het niet, verkrijgbaar bij de betere supermarkt of bij de reformwinkel of kraam
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
als je een KLEIN stukje wilde selder laat meekoken in je aardappelen hebben ze een goed smaak !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding