Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Olie in pastawater is iets wat je meestal niet moet doen. Het idee dat het plakken van pasta voorkomt, klopt niet. Olie kan de saus die je later toevoegt ook laten afglijden, wat het totaal niet helpt.

In plaats daarvan kun je beter gewoon voldoende water gebruiken en je pasta regelmatig roeren tijdens het koken. Dat helpt om plakken te voorkomen zonder de saus te beïnvloeden.

Wie heeft tips voor het koken van pasta zonder plakken? Welke truc of methode werkte voor jullie het beste?
2 maanden geleden
Het klinkt logisch, dat het toevoegen van olijfolie voorkomt dat je pasta aan elkaar plakt. In Italië moeten ze er echter niks van weten. Olie is namelijk hydrofoob, wat betekent dat het niet met water mengt.

Als je een scheutje olijfolie aan je pastawater toevoegt, blijft het bovenop het water drijven. Verspilde moeite dus. Want het voorkomt niet dat je pasta een plakkerige bende wordt.

Als je de pasta afgiet, laat de olijfolie wel een dun laagje olie op de pasta achter, maar dit is exact wat je niet wilt. Het laagje olijfolie zorgt er namelijk voor dat je saus niet aan de pasta hecht.
fremar
2 maanden geleden
Luister niet naar Gwen :-) Je moet aan het begin inderdaad roeren om te voorkomen dat de gluten niet aan pan plakken, het wordt juist aangeraden een beetje olijfolie te gebruiken tijdens de kookfase, maar altijd een beetje olie als je het afgegoten hebt in een vergiet want spaghetti plakt heel hinderlijk zonder olie, en in gezelschap ziet dat er erg knullig uit met opscheppen, en daarnaast is het ook gewoon gezond hè?(olijfolie)
2 maanden geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing