Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als ik iets braad in de oven met het deksel op de pot, moet dan de temperatuur van de oven hoger?

3 dagen geleden
in: Koken
tinus1969
3 dagen geleden
Vziw moet de temperatuur niet hoger, maar de braadtijd wat langer.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Bij het braden met een deksel op de pot is het meestal niet nodig om de temperatuur van de oven hoger te zetten. De deksel houdt de warmte en stoom binnen, waardoor gerechten vaak gelijkmatiger garen.

Sommige mensen kiezen ervoor om de temperatuur iets te verhogen voor een mooiere en meer gekarameliseerde buitenkant, maar dat hangt af van het gerecht.

Experimenteer daarom eens met verschillende temperaturen om te zien wat het beste werkt voor jouw recepten.

Wie heeft er tips over het braden met een deksel? Welke temperatuur werkte voor jullie het beste?
(Lees meer...)
3 dagen geleden
Ozewiezewozewiezewallakristallix
2 dagen geleden
"Experimenteer daarom eens met verschillende temperaturen om te zien wat het beste werkt voor jouw recepten." Of je vraagt het aan mensen die er al ervaring mee hebben... hier op GV, bijvoorbeeld. Dat scheelt weer een mogelijk mislukte maaltijd.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing