Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Als je op zoek bent naar kaas die snel smelt, dan zijn soorten zoals mozzarella, cheddar en gouda vaak de beste keuzes.

Mozzarella smelt supergoed en wordt heerlijk stretchy, wat het perfect maakt voor pizza. Cheddar daarentegen heeft ook een mooie smelt en een sterke smaak, terwijl gouda een romige textuur heeft als je het smelt.

Wie heeft ervaring met het smelten van kaas? Welke kaas vonden jullie het beste voor een heerlijk gesmolten resultaat?
3 maanden geleden
Kaas met een hoog vochtgehalte (gouda en cheddar, bijvoorbeeld) is een budgetvriendelijke optie en geschikt voor veel lekkere basic gerechten met gesmolten kaas (denk aan croque monsieur of een cheese burger, bijvoorbeeld).

Zachte kazen op basis van koemelk (brie, camembert, epoisses, Chaumes, reblochon, mozzarella…) zijn van zichzelf al wat romiger. Ze zijn daardoor uitstekend geschikt om te smelten. Enkele suggesties: camembert uit de oven, quiche met brie of kaastoast met Chaumes.

Maar de absolute topkazen om te smelten, zijn vaak alpenkazen (gruyère, emmental, comté, fontinakaas…). Geen wonder dat ze daar de kaasfondue uitgevonden hebben.
fremar
3 maanden geleden
Hoe jonger de kaas hoe eerder die smelt, ergo jonge kaas.
3 maanden geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing