Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de snelste manier om je soep te pureren?

Moet je dan de staafmixer rechtop op de bodem van de pan laten rusten, of moet je de staafmixer schuin in de pan houden, zodat wervelingen ontstaan?

een maand geleden
in: Koken
532
Inekez1
een maand geleden
Dat ligt eraan wat voor soep, in wat voor pan, hoe vol zit de pan, hoe groot zijn de stukken in de soep die je wil pureren? Als je een goede volle pan soep hebt met kleine stukjes, kun je de staafmixer schuin houden en dan zal alle soep met alle stukjes vanzelf door de mixer komen. Heb je grotere stukken, of een niet zo volle pan, dan werkt dan niet en moet je de staafmixer telkens op een andere plek in de stoep steken. De snelste manier is de soep in een smalle hoge pan of maatbeker ofzo doen en dan de mixer in hoogte bewegen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Goed pureren van de soep hangt erg af van de verhouding tussen de bouillon en de te pureren delen.
In de regel gaat het beter, als er veel bouillon bij zit, om een deel van de bouillon even uit de pan te halen (gewoon een aantal soeplepels eruit scheppen) zoveel dat je met je staafmixer een dikke saus kan maken. Dat gaat relatief gemakkelijk, alle grove delen komen regelmatig in de mixer en worden fijn gemalen. En ja, dan moet je de mixer schuin op te bodem houden, anders kunnen de grotere delen er niet in komen.
Dan de bouillon er weer bij, nog een paar seconden er doorheen mixen, en klaar.

Ik durf niet te beweren dat dit de snelste methode is, maar het werkt wel het meest effectief.
(Lees meer...)
een maand geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding