Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de snelste manier om je soep te pureren?

Moet je dan de staafmixer rechtop op de bodem van de pan laten rusten, of moet je de staafmixer schuin in de pan houden, zodat wervelingen ontstaan?

6 maanden geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Goed pureren van de soep hangt erg af van de verhouding tussen de bouillon en de te pureren delen.
In de regel gaat het beter, als er veel bouillon bij zit, om een deel van de bouillon even uit de pan te halen (gewoon een aantal soeplepels eruit scheppen) zoveel dat je met je staafmixer een dikke saus kan maken. Dat gaat relatief gemakkelijk, alle grove delen komen regelmatig in de mixer en worden fijn gemalen. En ja, dan moet je de mixer schuin op te bodem houden, anders kunnen de grotere delen er niet in komen.
Dan de bouillon er weer bij, nog een paar seconden er doorheen mixen, en klaar.

Ik durf niet te beweren dat dit de snelste methode is, maar het werkt wel het meest effectief.
6 maanden geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing