Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe malse biefstuk bakken?

Ik heb al een aantal keer geprobeerd een malse medium rare biefstuk te bakken die wegsmelt in je mond. Het resultaat is iedere keer een taai stuk vlees. Vandaag heb ik twee biefstukken in totaal zo'n 4,5 minuut gebakken in boter en een scheutje olie. Ik had ze een uur van tevoren uit de koelkast gehaald, ze gezout, de pan heet laten worden, de boter laten smelten, de biefstukken gebakken, peper erover en vijf minuten laten rusten. Een stuk was dikker en zag er rare/medium rare uit. Het andere stuk was dunner en daarom donkerder. Beide waren taai. Ik heb het gebakken op inductie, stand 9.

Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Ik heb goede ervaring met kogelbiefstuk die vacuüm verpakt is van de Boni.
Kost €8,25 per twee verpakt.
Ik smelt de margarine in de koekepan op matig tot hoog vuur en dan elke minuut omdraaien en tussendoor de biefstukken door de pan draaien in het vet. Dat 2 tot 3 minuten en daarna gelijk opeten dus niet laten broeien in alufolie.
een jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing