Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke ingrediënten en kruiden worden veel gebruikt in de traditionele marokkaanse keuken?

Wat zijn enkele traditionele ingrediënten en kruiden die veel worden gebruikt in de Marokkaanse keuken?

een jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Behalve zout en peper betreft dat vooral kurkuma, saffraan en gember.

Ook wordt het kruidenmengsel met de naam Ras El Hanout veel gebruikt. Dit bestaat uit diverse samenstellingen, waaronder kardemom, komijn, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, foelie, piment, droge gember, chilipepers, korianderzaad, peperkorrels, paprikapoeder, fenegriek en kurkuma.
(Lees meer...)
Amadea
een jaar geleden
Saffraan, knoflook, koriander, komijn, kaneel en kurkuma.
De Marokkaanse keuken staat erom bekend gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Noord-Afrikaanse landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengsel wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengsels zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt.
(Lees meer...)
SimonV
een jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image