Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak je glazuur voor op cupcakes en taarten?

Ik wil graag dat het zacht blijft en dat je niet het korrelige van de suiker proeft.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
2.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Vloeibaar glazuur of royal icing

Ingrediënten:
2 grote eiwitten
450 gram poedersuiker
voedselkleurstof
2 theelepels water

Bereidingswijze:
Meng de ingredienten 10 minuten met een mixer tot een massa die zachte pieken vormt. Voeg meer druppels water toe als het te hard blijft. Als het te dun blijft 2 minuten langer doorkloppen. Verdeel over de bakjes en meng druppels kleurstof door het glazuur. Nu kun je de koekjes versieren. De eerste laag laten drogen voordat je een andere kleur opbrengt.

Serveertips:
Dit glazuur smeert makkelijk en droogt snel. Met deze hoeveelheid kun je veel koekjes versieren in verschillende kleuren. Verdeel de witte versie over verschillende bakjes en maak dan op kleur.
TIP: Het aangemaakte glazuur kun je in afgesloten bakjes wel een tijdje in de koelkast bewaren. Alleen de versies met boter of eiwit niet langer dan een paar dagen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Gebruik bakkerspoedersuiker en het wordt heel erg fijn geen suiker korrels.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding