Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb een doos diepgevroren gamba's aangekocht,nu heb ik niet zoveel nodig. Hoe kan ik ze los krijg?

Hoe krijg ik ze los zonder ze stuk te trekken ...is al prijzig genoeg... Iemand met een ultieme tip hiervoor?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Wat een groothandel in zeevruchten doet: laat de doos in de koelkast ontdooien tot de gamba's zacht genoeg zijn om los te laten, maar nog steeds goed bevroren zijn. Daarna kun je het benodigde aantal gamba's lostrekken.
SimonV
3 jaar geleden
Ik zou het 'snijvlak', dus daar waar je de gamba's wil verdelen, even smelten onder de warme kraan. Dan worden de gamba's slechts plaatselijk en kort verwarmd (= de minste schade) waarna de rest ook weer snel de vriezer in kan.
Zelf doe ik dat onder koud stromend water.
Het gedeelte wat je nodig hebt onder de kraan houden en dan één voor één de gamba's eraf pulken en de rest zo snel mogelijk weer in de vriezer.
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing