Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe zorg ik ervoor dat (aardappel)zetmeel niet aanbakt?

In de mariande die ik gebruik voor kipfilet zit o.a. een eetlepel aardappelzetmeel/maizena. Dit doet men vaak in de Aziatische keuken zodat de filet mals blijft.

Ik heb het probleem dat dit laagje aardappelzetmeel aanbakt in de gietijzeren wadjan/wokpan die ik gebruik. Als ik de kipfilet opbak zonder aardappelzetmeel dan bakt het niet aan.

De gietijzeren pan is goed ingebrand en verder bakken er ook geen andere dingen aan, dus aan de pan kan het niet liggen.

Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat dit zetmeel niet aan de pan blijft kleven?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
in: Koken
2.3K
Amadea
3 jaar geleden
Het zetmeel dient niet om de kip mals te laten blijven, maar om die door het bakken een knapperig korstje te laten krijgen. Gebruik ruim olie en laat die niet te heet worden. Hou de stukken kip aldoor in beweging zodra je ze in de pan hebt, dan kunnen ze niet gaan aanbakken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Zetmeel wordt inderdaad gebruikt om vlees malser te laten lijken. Maar het vlees wordt na het marineren met zetmeel dan wel voorgekookt in heet water of warme/hete olie. De zetmeel is dan al gaar voordat het de wok in gaat. Deze techniek wordt "fluwelen" genoemd.
(Lees meer...)
bamibal
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding