Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik poedersuiker vervangen door stevia?

Voor een koekjesrecept heb ik poedersuiker nodig, maar eigenlijk wil ik dat vervangen door Stevia. Kan dat? Stevia heeft in principe diezelfde soort poederachtige structuur, maar ik vraag het toch maar even voor de zekerheid. Ik weet niet of Stevia misschien een ander effect heeft op de koekjes.

3 jaar geleden
in: Koken
SentWierda
3 jaar geleden
Een vraag die opkomt: waarom wil je stevia gebruiken i.p.v. poedersuiker?
Er kunnen drie redenen zijn:
- je hebt stevia in huis en niet poedersuiker
- je wilt koolhydraatarm eten
- je wilt veganistisch eten.
Amadea
3 jaar geleden
Wij maakten vroeger, toen we nog een elektrische koffiemolen hadden, met dit apparaat poedersuiker van kristalsuiker. Dat ging perfect.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Ja dat kan. Er is stevia in poedervorm te koop. Of je koopt een kristalsoort en doet dit in een elektrische koffiemolen en maalt het tot poeder.

Of het lekker is...dat is een tweede. Ik vind stevia erg bitter, aan mij zouden die koekjes niet besteed zijn.
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image