Waarom zakt de bovenkant van mijn eigen gebakken brood iedere keer in?
Ik bak om de dag volkorenbrood in een broodbakmachine. Voorheen bakte ik witbrood en dat was altijd perfect maar om gezondheidsredenen ben ik op volkoren overgegaan.
Het volkorenbrood smaakt heerlijk, maar ieder brood zakt in aan de bovenkant. Ik heb het recept een beetje veranderd, iets meer gist, iets minder gist, minder vocht (dat ging helemaal niet) iets meer vocht, wat ik ook doe, het brood zakt in.
Iemand heeft enig idee wat ik kan veranderen? Ik kan het recept hier opschrijven. Vast bedankt.
Milli
Wordt vervolgd.
Heel jammer maar ik weet niet meer wat ik nog kan veranderen.
Ik kan de optie "sluit deze vraag" niet meer vinden, maar misschien kan iemand mij daarvoor de weg wijzen?
Iedereen bedankt voor de help!
Vanaf de dag dat ik de melkpoeder wegliet had ik normale rondgebakken broden.
Raar, heel vroeger toen ik nog met de hand het deeg kneedde zat er altijd melk in het geheel. Maar er is wrsl een ander verschil tussem melk poeder en melk behalve het verdampte water...
Als iemand nog een suggestie heeft dan hoor ik het graag.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.