Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het erg als je gist bij zelfrijzend bakmeel toevoegd?

Ik heb bij het maken van pizza deeg, perongeluk zelfrijzend bakmeel ipv bloem gebruikt..
En aangezien er gist bij is toegevoegd.. Zou ik het nog gewoon als pizzadeeg kunnen gebruiken?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Koken
11.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

NEEN, dat kan geen kwaad. Zelfrijzend bakmeel bevat natriumbicarbonaat (bakpoeder of backingsoda) dat zorgt voor een luchtig gebak. Als je er extra gist bij doet kan het extra rijzen, (het geeft wat meer lucht) en kan geen kwaad.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding