Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op welke temperatuur en ovenstand kun je het beste kikkererwten roosteren?

Zodat ze knapperig worden zonder dat ze "poppen".

4 jaar geleden
in: Koken
Niesje1973
4 jaar geleden
Yep, die had ik ook gevonden. Maar als ik de reacties lees krijgen heel veel mensen ze niet knapperig of poppen ze. Vandaar mijn vraag.
Amadea
4 jaar geleden
In welke toestand bevinden zich die erwten: gedroogd of met vocht in blik?
Niesje1973
4 jaar geleden
Uit een blik of pot.
Amadea
4 jaar geleden
Wat ik erover nagezocht heb levert deze oplossing: zorg dat de erwten goed droog zijn (na uitlekken over keukenpapier verspreiden en ze voorzichtig met een tissue afdeppen) en gebruik er géén olie bij.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaaltje.

Voeg de olijfolie toe en de specerijen en hussel het door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.

Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.

Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
(Lees meer...)
fremar
4 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image