Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet je ingevroren sperziebonen eerst ontdooien voor het koken?

Zo juist gelezen dat sperziebonen na blancheren ingevroren kunnen worden, maar om te eten moeten ze dan eerst ontdooid worden of koken in bevroren toestand.? Rode kool kook in vanuit bevroren situatie?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Koken
29.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Je kan ze koken in bevroren staat. Dit doe ik ook vaak. Je hoeft ze dus niet te ontdooien.
(Lees meer...)
4 jaar geleden
Kan allebei.
Als je ze ontdooit en uit laat lekken in een vergiet: stoof ze dan aan in een beetje boter met een ui of een sjalotje.
Als je ze niet ontdooit, kook ze dan terwijl ze nog bevroren zijn voor een paar minuten in een beetje water.
(Lees meer...)
SimonV
4 jaar geleden
Blancheren hoeft niet, even schoonmaken wel.
Dan de vriezer in - in porties is handig - en zo is het meteen gebruiksklaar van uit de vriezer in de pan/wok.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding