Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik het beste bevroren vlees ontdooien?

Regelmatig vries ik mijn net gekochte boodschappen in. Straks wil ik alvast vlees snijden voor het foodpreppen en dan is het wel handig als het vlees niet steenhard is natuurlijk. Wat is de beste manier om bevroren vlees te ontdooien? Ik heb het ingevroren in de originele verpakking en wil het bevroren vlees na het bakken weer opnieuw invriezen in maaltijdbakjes.

4 jaar geleden
in: Koken
1.6K
Utrecht
4 jaar geleden
Ontdooien kan het best (en meest veilig) door het de dag ervoor in de koelkast te leggen.
Maar waarom 2x invriezen?
Het is veel beter om het vlees maar 1x in te vriezen: dus na aankoop direct bakken en dan (per portie) invriezen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

de beste manier is het gewoon in de koelkast laten ontdooien, dus vandaag in de koelkast leggen om morgen te gebruiken.
Als je het snel moet hebben kan de magnetron of een bakje water ook helpen, maar je vlees wordt daar niet beter van
(Lees meer...)
anneliez
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding