Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn sommige uien moeilijk, en andere makkelijk te pellen?

Je kent het wel: je probeert een ui te pellen. Soms lukt het in één keer, de andere keel breekt de schil van de ui constant. Waar heeft dit mee te maken?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Verse uien hebben een gladde droge schil. Die zijn daarom lastig te pellen. Hier staan tips om het gemakkeliker te maken: https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/koken/vraag/424325/trucje-uien-sneller-pellen/
Minder verse uien hebben lossere schilletjes. Die kan je er gemakkelijk afhalen.

Dus het heeft te maken met de versheid van de ui.
Amadea
5 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing