Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe voorkom ik dat mijn merengue zacht wordt?

Ik probeer hazelnoot gebak te maken zonder suiker. Dat doe ik met merengue en mokkacreme. De meringie maak ik met eiwit en isomalt. Dat lukt goed en is knapperig. Maar in de mokkacreme (geleroom + botercreme + oploskoffie) is het binnen een dag helemaal zacht.

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Doe er 20 gram suiker bij
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
De meringue wordt altijd zacht door het vocht dat in de crème zit. Je kunt het beste de meringue op het laatste moment toevoegen.
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing