hoe kan ik een koolhydraten-, boter-, ei-arme en suikerloze cake maken die wél echt naar cake smaakt?
Ik heb al heel internet afgezocht en oneindig vele recepten geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar: een cake bakken zonder suiker (ook geen zoetstof of siroop of dergelijke) en kookhydraatarm. Tegelijk met zo weinig mogelijk (liefst geen) boter en ei. Als vervanger van suiker nam ik al wortel, banaan enz, als vervanger van boter nam ik al sojaroom, yoghurt met een snuifje kokosvet enz. Koolhydraatarm loste ik al op met havermeel (klein gemaakte havermout) en ik probeerde ook al amandelmeel.
Ik krijg echter ooit iets echt cake-achtigs, zoals die suikervrije en kookhydraatarme carrotcake die ik in de biowinkel vind (en die nu niet te koop is).
Mijn baksels gelijken eerder op broodpudding, zoiets wat je maakt met oud brood dat je te week legt. Ik zou echter eerder iets willen dat op wortelcake lijkt als ik wortel gebruik, maar dat lukt dus echt niet.
Wat is hier de truuk om dit toch voor elkaar te krijgen?