Hoe lang kan ik zelfgemaakte ketchup bewaren in de koelkast?
Ik gebruik de volgende ingrediënten:
* 500 gram biologische passata (gezeefde tomaten):
https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/12809/boni-selection-bio-passata-700g-fles
* 10 ml biologische appelazijn of pure citroensap
* 2 mini lepeltjes pure stevia poeder
* 2 theelepels look poeder
* 1 theelepel zoete paprika poeder
* 5 gram dieetzout (33% natrium en 66% kalium)
* 500 mg vitamine C poeder
Ik meng deze allemaal in de mixer en doe het vervolgens in een roestvrijstalen fles en bewaar het in de koelkast.
Hoe lang zou ik dit zelfgemaakte ketchup probleemloos kunnen bewaren in koelkast?
Zoals jouw recept is, ga ik uit van een paar dagen bewaartijd. Als je het hebt gesteriliseerd dan kom je uit op weken (bij een regelmatig geopende pot) tot maanden (als je het net als zelfgemaakte jam in een steriele pot afgesloten laat staan)
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.