Is voeding uit een snelkookpan ongezond?
Er is een trend naar slowcooking. Er zijn pannen die slow en snel koken aankunnen. Nu vraag ik me af, als slow cooking zo gezond is, is snel koken dan ongezond? Ik wil graag naar een gezondere leefstijl toe.
Koken in een snelkookpan zou gezond zijn omdat vanwege de korte bereidingstijd voedingsstoffen niet verloren gaan. (vergeleken met "normaal koken") Wellicht is er iets aan de hand als: Vitamine X gaat voor een aanzienlijk deel verloren bij koken op een temperatuur hoger dan 90 graden EN voor langer dan 25 minuten.
Als je dan OF nooit die 90 graden bereikt (slow cooking zeg: 8 uur op 70 graden) OF nooit de 25 minuten (snelkookpan zeg: 20 min op 120 graden) zit je dus bij beide goed.
Bij "normaal koken" zou je dan met 40 minuten op 100 graden wel veel verliezen. (let op: ik zeg dus niet dat het zo is, maar dat dat even de enige manier is hoe ik de oplossing kan zien)
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.