Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik hard geworden Buisman (dat is dus gebrande suiker) weer in poedervorm?

Het blikje Buisman is pas twee weken oud, zo goed als vol en goed afgesloten. Toch is het een keiharde zwarte klont geworden. Zelfs met de punt van een scherp mes of schaar krijg ik er geen korreltje van los. Is er een methode in de trant van -Oma weet raad- om er weer poeder van te maken?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Verschillende mogelijkheden, geen kracht gebruiken, wel geduld/tijd en in 1 geval gaat het snel 1 alu folie in 5 min. in voorverwarmde oven dus 15 min. resultaat.

-klont suiker in een plastic zak met een witte boterham
-zachter maken in magnetron paar seconden
-met een vochtige doek + klont suiker in zak sluit af - lijkt op boterham 1e
-met stukje appel + kont suiker in zak sluit af
-in alu folie in oven 5 min.voorverwarmen 150 graden.

Hopelijk werkt het.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing