Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Neemt patentbloem evenveel water op als tarwebloem, of is er een verschil?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
https://broodsmakelijk.nl/vocht

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Bloem met een goede bakwaarde neemt per kilo ongeveer 580 cl water op. Over het algemeen neemt bloem van goede kwaliteit meer water op dan bloem van mindere kwaliteit.

Tarwebloem dat afkomstig is uit een landklimaat (van harde tarwe) bezit sterke en ingedroogde eiwitten. Dat eiwit neemt extra veel water op.

Amerikaanse patentbloem kan meestal iets meer vocht opnemen dan bloem met een minder hoog eitwitgehalte.

Er is dus geen algemeen antwoord op de vraag te geven, omdat het afhangt van de (kwaliteit van de) eiwitten die de gebruikte bloem bevat. Goede tarwebloem kan hetzelfde resultaat geven als een gemiddelde patentbloem, maar goede patentbloem neemt wel wat meer water op.
(Lees meer...)
Amadea
6 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image