Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Van welk deel van een kalf of varken wordt de 'snitzel' gesneden?

en waarom alleen deze dieren en geen 'rundersnitzel'?
(ja ik weet het, een kalf is een jong rund)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Bij het varken worden schnitzels, oesters en beenham uit de bil gesneden. Ook het bami-,nasivlees en de poulet worden daaruit gesneden.
Bij het kalf worden schnitzels, fricandeau, oesters ook uit de bil gesneden.
Bij het rund worden de baklap,rosbief, biefstuk ( niet de ossenhaas, tournedos en entrecote)), tartaar én schnitzels gesneden.
Alleen bij het lam wordt de bil gebruikt voor lamsbout,poulet, shoarma, reepjesvlees en lamsboutlap. Hier worden geen schnitzels van gesneden.
Zelfs bij kip/ kalkoen worden schnitzels gesneden en wel uit het borstvlees.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Schnitzel wordt gemaakt van het bilgedeelte van het varken, daar waar ook de ham vandaan komt.

Bij een kalf idem dito. Er is weldegelijk runderschnitzel!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing