Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Van welk deel van een kalf of varken wordt de 'snitzel' gesneden?

en waarom alleen deze dieren en geen 'rundersnitzel'?
(ja ik weet het, een kalf is een jong rund)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
rose
14 jaar geleden
Blijkbaar kun je ook van kippen schnitzels snijden... http://nl.wikipedia.org/wiki/Schnitzel

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Bij het varken worden schnitzels, oesters en beenham uit de bil gesneden. Ook het bami-,nasivlees en de poulet worden daaruit gesneden.
Bij het kalf worden schnitzels, fricandeau, oesters ook uit de bil gesneden.
Bij het rund worden de baklap,rosbief, biefstuk ( niet de ossenhaas, tournedos en entrecote)), tartaar én schnitzels gesneden.
Alleen bij het lam wordt de bil gebruikt voor lamsbout,poulet, shoarma, reepjesvlees en lamsboutlap. Hier worden geen schnitzels van gesneden.
Zelfs bij kip/ kalkoen worden schnitzels gesneden en wel uit het borstvlees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Schnitzel wordt gemaakt van het bilgedeelte van het varken, daar waar ook de ham vandaan komt.

Bij een kalf idem dito. Er is weldegelijk runderschnitzel!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image