Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik creme brulee vooraf maken?

kan ik creme brulee van tevoren maken middels een recept, dan het laagje er al op branden, en in de koelkast bewaren tot 's avonds tot de gasten komen? Zodat het al klaar staat?
Of wordt dit laagje dan weer zacht?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
7.9K
Utrecht
6 jaar geleden
Het krokante suikerlaagje wordt weer heel snel zacht omdat het vocht opneemt uit de pudding. Je kan de basis (pudding) van tevoren maken zodat deze mooi kan opstijven, maar het krokante laagje moet je echt direct vóór opdienen maken. Dat kan in een oven (grillstand) of met een klein brandertje.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Duidelijk! :)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee, je kunt alles voorbereiden behalve het gebrande laagje. Maar deze brand je er makkelijk een snel op, eventueel als alternatief in de oven in de grill stand(boven spiraal) op 5 minuten(maar hier moet je wel bijblijven)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Oke super, bedankt voor je antwoord. Je bedoelt dus: ik kan het wel vooraf maken. En dan bewaren in de koelkast. Maar wachten met het gebrande laagje tot het laatste moment en dat er dan pas bij doen?
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Oke, eerst die creme brulee maar eens zien te maken. Staat nu een uur in de oven, nog niet stijf... Iemand tips? Laag is ongeveer 2 cm, in schaaltjes. Oven staat op 120 graden.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding