Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Proef je zout als je aardappels stoomt in gezouten water?

Meestal stoom ik de aardappels. Maar dat doe ik door zout OP de aardappels te doen. Maar proef je nu zout als ik alleen zout in het water doe en heb ik dan meer of minder nodig om dezelfde zoutsmaak aan de aardappels te krijgen?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Nee, dan proef je totaal geen zout.
Alleen het water verdampt tot stoom.
Het zout blijft gewoon in het water zitten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Het nadeel van stomen is dat je geen smaken als zout, kruiden of bouillon kunt toevoegen aan groenten e.d. omdat die niet opgenomen kunnen worden zoals bij koken, waar ze in het 'gekruide' water liggen.
Bij het stomen kunnen smaken alleen aan de groenten zelf toegevoegd worden of na het stomen, ze worden echter niet opgenomen door de groenten zelf.
Het effect zal dus altijd minder smaakvol zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Bij het stomen proef je daarna geen zout. Tenzij je zelf daarna zout toevoegt proef je ook zout erbij.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding