Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Wanneer je de stoom van kokend water opvangt en laat condenseren, is het water gedestilleerd. Water koken en laten afkoelen geeft wellicht ontsmet water maar het is niet ontkalkt.
Als je hard water kookt, dat zo hard is dat er kalk neerslaat op je waterketel, zal het na het koken dus wel minder hard zijn... er zit namelijk een deel als aanslag/ketelsteen op de wand van je fluitketel.

Heb je echter zacht water dat geen ketelsteen/aanslag achterlaat op je ketel bij het koken, dan krijg je juist harder water... de calciumionen blijven dan namelijk achter terwijl er een deel water verdampt. Kalk zelf verdampt namelijk niet.
Je kunt het water hooguit minder hard maken door het te filteren met speciale filters die hiervoor ontwikkeld zijn. Bij destillatie zal de hoeveelheid kalk nog het meest verminderd zijn. Maak je echter geen zorgen.... eventuele kalkdeeltjes die je binnen krijgt, zullen door jouw maagzuur vernietigd worden ;-)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing