Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het beste kibbelingbeslag?

Ik lees in recepten om 125gr bloem te gebruiken. Dan volgende verschillende zienswijzes over de eieren. Eeen ei, twee eidooiers, twee eieren en een eidooier. Hoe zit het nu met die eieren??

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De functie van ei in beslag is vierledig: binding, luchtig, smaak en kleur.

Je kunt een ei splitsen en alleen het eiwit opkloppen, maar een heel ei is ook prima. Als je 2 eieren gebruikt wordt het luchtiger. Dat is het.
Maak het de volgende keer eens met 1 ei dan kun je het verschil proeven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding