Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het beste kibbelingbeslag?

Ik lees in recepten om 125gr bloem te gebruiken. Dan volgende verschillende zienswijzes over de eieren. Eeen ei, twee eidooiers, twee eieren en een eidooier. Hoe zit het nu met die eieren??

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

De functie van ei in beslag is vierledig: binding, luchtig, smaak en kleur.

Je kunt een ei splitsen en alleen het eiwit opkloppen, maar een heel ei is ook prima. Als je 2 eieren gebruikt wordt het luchtiger. Dat is het.
Maak het de volgende keer eens met 1 ei dan kun je het verschil proeven.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing