Is bloem 1:1 vervangbaar door amandelmeel?
Ik wil er een deeg van maken dat niet hoeft te rijzen.
Er zit wel veel vet in.
Niks mis mee, maar misschien iets minder boter (of wat je ook gebruikt) nemen. Anders zou je bodem wel eens nat kunnen worden van het vet en dat is niet lekker. Ideaal test je het eerst een keer.
Wij maken taart niet KH arm, maar wel zonder zuivel. We gebruiken dan ghee en dat is 100% vet terwijl roomboter maar 80% vet is. Als we dan niet minder gebruiken drijft de taart weg. Of het vet uit het meel komt weet ik niet, misschien gebeurt er niks. We gebruiken ook vaak andere zoetstoffen. Kokosbloemsuiker is bijvoorbeeld een stuk zoeter dan gewone suiker. Dat was de eerste hap lekker maar daarna te zoet voor mij, sommige vonden het weer lekkerder.
Dan kan je vergelijken of jouw recept niet teveel afwijkt.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.