Kun je bloem vervangen door maizena?
Ik wil stoofvlees maken. Volgens het recept moet ik het vlees door bloem halen en vervolgens aanbraden. Ik heb echter alleen maizena in huis en de winkels zijn dicht.
Kan ik de bloem vervangen door maizena?
als je dat ook niet hebt kun beschuit heel fijn maken.
of misschien heb je een aardige buurvrouw die je wat wil lenen......
wat je ook nog zou kunnen doen; stukken ontbijtkoek er door heen tijdens het stoven.
dat bindt ook goed en is erg lekker.
Waarom wil je stoven in bloem? mij ook onbekend hoor. Bakken kan wel (Schnitzels) zoals al opgemerkt is. maar niet stoven.
http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/
https://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/recept-voor-goulash-met-rund.html Hier een voorbeeldje wat ik bedoel, zout+ peper en bestuiven met bloem. Je moet het vlees goed droogdeppen en dan even door de bloem halen. Het houdt het vocht iets meer vast in het vlees en het bakt mooier bruin. De bloem bindt vervolgens weer het vocht dat er aan wordt toegevoegd. Uiteraard kan je de saus later ook binden met wat aangeroerde maizena of een lepel bloem.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.