Kun je de olie die overblijft van een blikje ansjovis nog bewaren en ergens anders voor gebruiken?
heb geen ervaring met ansjovis wil het gaan gebruiken , maar in veel recepten moet je de olie weggooien , maar ik vermoed dat het een goede smaakmaker is.
het is de basis van je zelfgemaakte saus !
- als je dit maakt koop je nooit die smakeloze potten uit de winkel meer. ui / knoflook in de pan - smoren
helft van potje ansjovis - kleingesneden - met scheut olie ervan erbij doen.
De vis smelt helemaal weg in de pan. De saus zal net smaken naar vis zoals menigeen denkt maar geeft je saus Umami! Tomaten erbij blik of vers - 30-45 mins opzetten lekker laten pruttelen, naar smaak op smaak brengen, even pureren.
je kunt ook meer maken en als je saus over hebt maak je van de rest een heerlijke soep - aanlengen met water
succes verzekerd
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.