Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Om een extract te maken van natuurlijke vanille wordt vrijwel altijd alcohol (ethanol) als oplosmiddel gebruikt om het aroma te extraheren. Om het aroma in oplossing te houden bevat het eindproduct nog steeds alcohol.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik moet NickBoven toch wel effe tegenspreken.
Het is zo dat in sommige vanillearoma's alcohol zit maar dat zijn meestal de niet natuurlijke eccences.
In natuurlijke eccences zit meestal geen alcohol, de betere dan toch.
Je kan dit meestal ook aan de prijs merken. De niet natuurlijke (lees chemische) aroma's zijn meestal stukken goedkoper dan de natuurlijke, dit komt doordat er voor natuurlijke aroma's ook echte vanillestokken gebruikt worden. Voor de betere aroma's worden deze met stoom behandeld om alzo de smaak eruit te halen waarna de restanten dan meestal terug gedroogd en dan gemalen worden en gebruikt worden door industriële bakkerijen om koekjes enzomeer op smaak te brengen.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing