Hoe maken of waar kopen professionele stroopwafelbakkers hun stroop?
Zelf karamel maken van suiker lijkt me voor de meeste stroopwafelbakkers te tijdrovend, dus er wordt vast een halffabricaat gebruikt. Ik kan echter niets vinden bij de Sligro of Makro wat dat zou kunnen zijn. Of zouden ze kant en klare stroop kopen bij een speciale stroopwafelgroothandel?
Op internet vindt ik allerlei recepten met pannenkoekenstroop en/of donkere basterdsuiker, maar als ik dat maak smaakt het naar.... pannenkoekenstroop en/of donkere basterdsuiker, niet naar stroopwafelstroop. Andere recepten spreken van melasse, maar dat kan ik nergens krijgen. Experimenten met ruwe rietsuiker, boter en glucosestroop kwamen nog een beetje in de buurt, maar het is het allemaal net niet.
Ik zoek geen knip&plak receptjes met goedbedoelde pogingen van internet, maar echt het geheim van de smid. Eh, de stroopwafelbakker. Hoe ze dat doen danwel waar ze dat kopen.