Om tomatensous of soep een beetje minder zuur te maken kun je volgens sommigen baking soda toevoegen,maar hoeveel b.v. voor 1 liter tomatensoep?
Baksoda is hetzelfde als natriumbicarbonaat (NaHCO3), ook wel zuiveringszout, natriumwaterstofcarbonaat, dubbelkoolzure soda of E500 genoemd. In het Engels baking soda.
Baksoda is NIET hetzelfde als bakpoeder, want in bakpoeder zit al een zuur (citroenzuur) en dat is niet nodig als je het wilt gebruiken om zuur in je gerecht te neutraliseren." Bronnen:
aziatische-ingredienten.nl/rijsmiddelen ----/---- Maar @Flyingcrow er zijn meer mogelijkheden: (omaweetraad)
Bij te zure tomaten soep: een schepje appelmoes toevoegen (tip van de Chinees).
of
Doe in de zelfgemaakte tomatensoep 1à 2 lepeltjes suiker en dan is het veel lekkerder.
of
[Maak tomatensoep eens met een klein potje appelmoes erdoor. Wel goed blijven roeren omdat appelmoes naar de bodem zakt en het dan gauw aanbakt. De soep wordt er minder zuur door en de kinderen zijn er dol op!! Heerlijk! Bronnen:
- https://omaweetraad.nl/keuken/tomatensoep
- https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/koken-recepten/vraag/316356/neutraliseer-zure-smaak-eten-teveel
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.