Waarom wordt korst van brood na afbakken binnen 5 min. zacht?
Na verschillende pogingen gedaan te hebben lukt het mij niet de korst van het brood krokant of harder te houden.
Ik heb een gewone oven en een compacte bakoven met magnetron.
Beide ovens hebben vele ovenstanden en 1 oven heeft ook Hydrobakken.
Hierbij bak je met hete lucht en blijft het vocht uit het product in de oven.
Toch lukt het in beiden ovens niet.
Of het nu gaat om voorverpakt afbakbrood dan wel kant en klaar afgebakken brood en deze op te piepen, in geen geval lukt het.
Diversen broden van evenzovele gerenommeerde supermarkten heb ik geprobeerd.
Ook de vele oven standen en temperaturen die ik heb uitgeprobeerd gaven niet het beoogde resultaat.
Ook nat maken of een bakje water erbij in de oven heeft niet gewerkt.
Temperatuur van de ovens gecontroleerd deze zijn ook correct.
Het brood wordt wel mooi bruin maar binnen 5 min. wordt de korst zacht en taai.
Wat gaat er fout?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.